קצת "היסטוריה"…
ב-1.5.2001 פרצה במסעדה הדרוזית בדיזינגוף סנטר שריפה. לאחר חקירת האירוע התברר כי מקור השריפה היה בקצר חשמלי. יחד עם זאת, מרבית הנזק לקניון נגרם כתוצאה מהתלקחות ארובת העשן אשר היוותה מסלול קל ונוח לשריפה היוקדת להתפשט ברחבי הקניון.
נוסף על כך, לאחר מחקרים ובדיקות נוספות התברר כי מרב השריפות אשר פורצות בבתי עסק העוסקים במזון, תחילתם במערכת הבישול ונידוף העשן. עם הזמן מצטבר שמן על דפנות תעלת הנידוף, כידוע שמן הינו דליק ביותר, וכתוצאה מעליית ניצוץ אש אחד בתהליך הבישול עלולה לפרוץ שריפה בבית העסק, אשר עלולה על פי תוואי הארובה להתפשט אל מקומות נוספים.
כתוצאה משריפת המסעדה בדיזינגוף סנטר והחקירות הנוספות אשר נעשו בנושא המדובר; החליטו בנציבות כבאות האש, ובחברות הביטוח להחיל על כל עסק המכין ומייצר מזון (מטבח תעשייתי) את התקן האמריקאי NFPA96 בכללותו וכחלק ממנו את חלק 6 אשר מדבר על ניקוי הארובות.